About

The Casual Illustrator

Al heel vroeg in mijn leven besefte ik dat passie en voetbal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Net zoals Alessandro Del Piero en David Trezeguet voor elkaar gemaakt waren. Bergkamp en Henry. Alfredo di Stefano en Ferenc Puskas bij Real Madrid. En natuurlijk Nilis en Van Nistelrooij. Hoe legendarisch ook, niets zouden ze zijn zonder de lading die supporters hen geeft. Wat me zo fascineert aan sport, en met name voetbal, is dat het een cultuur is met een eigen identiteit. Muziek, supportersvereningen, praatprogramma’s, boeken, films. Het geeft kleur aan zoveel levens. Ook aan die van mij.

De geschiedenis, de herinneringen, de ontwikkeling en de toekomst van de sport is wat mij inspireert. De emotie van sport beleven en vangen in beeld. Een cultuur die nooit verloren mag gaan.


Nieuwe Revu

Trouwens? Heb ik al verteld dat ik in september een leuk artikel had in de Nieuwe Revu?

“Is voetbal kunst?” Was de vraag die Freek van Kraaikamp mij en twee anderen een paar maanden geleden stelde. Wat resulteerde in een prachtige mooi interview over passie, paradijsvogels en Go Ahead Eagles-truien. Kunst en voetbal zijn in eerste instantie ogenschijnlijk schijnbare tegenstellingen. Bewegingen als FootballCulture en kunstenaars als Barry Pirovano en Kamp Seedorf laten zien dat ze perfect samen gaan, omdat ze zo diepgeworteld zijn in de ‘doorsnee Nederlander’. Direct, eigenwijs en humoristisch. 

Het hele artikel is te lezen op Blende, de korte variant hier.